Bemutatkozás

Bemutatkozás

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/kri_szervezeti_felepites-700x500.jpg

A Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ impozáns épületében elhelyezkedő Kulturális és Rekreációs Igazgatóság az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezeti eleme.

Alaprendeltetése szerint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek protokolláris, szolgálati és szabadidős kulturális rendezvényeinek szervezését, lebonyolítását végzi. A honvédség személyi állománya és szervezetei részére a rekreációs pihenést, a katonai kiképzési, oktatási célú rendezvényeket koordinálja, valamint a regeneráló pihenést biztosítja Erdőbénye, Buják és Mályi KORK-okban.

A Kulturális és Rekreációs Igazgatóságnak szervezetileg két nagy területe van, a Kulturális Osztály valamint a Támogató és Rekreációs Osztály.

1. A Kulturális Osztály a Kulturális Alosztályra és a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központra, mint rendezvényközpontra tagolódik.

Honvéd Kulturális Központ

Honvéd Kulturális Központ

A Honvéd Kulturális Központ a katonai hagyományokon és a nemzeti értékeken alapuló kulturális tevékenység biztosításának és szervezésének központja. A jóváhagyott éves feladattervben meghatározott közművelődési programok, rendezvények színvonalas megszervezését, lebonyolítását végzi.

Biztosítja a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban lévő rendezvények kiszolgálását.

Szervezi és koordinálja Budapest helyőrség katonaközösségeinek, az aktív- és nyugállományú katonák színvonalas kulturális szolgáltatásainak kiszolgálását.

Együttműködik és részt vesz az MH BHD Petőfi laktanya személyi állománya részére szervezett laktanyai kulturális rendezvényeken.

A közösségi élet támogatása érdekében helyet ad a Budapesti Helyőrségi Tiszti Kaszinónak.

Időszakos kiállításokat, tárlatokat rendez, színházi előadásokat, hangversenyeket, filmvetítéseket szervez.

Az igényjogosult családoknak komplex családi napokat, gyerektáborokat szervez.

A szabad kapacitás terhére bevételes kulturális-, szórakoztató-, valamint családi programokat szervez és termeit rendezvényekre bérbe adja.

A Stefánia Palota- Honvéd Kulturális központ komplex rendezvény és programszolgáltatásaival valamint éttermével és kávézójával egyaránt áll igényjogosultak és civilek rendelkezésére.

2. A Támogató és Rekreációs Osztály a Támogató Alosztályból és a Rekreációs Alosztályból áll össze.

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/honved-kulturalis-kozpont-bemutatkozo-700x500.jpg
Kulturális Alosztály

Kulturális Alosztály

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/kulturalis-alosztaly-bemutatkozo-700x500.jpg

Részt vesz a HM és az MH éves-, közép- és hosszútávra szóló tervezete kulturális fejezetének összeállításában, valamint az azokban megfogalmazott feladatok megszervezésében, végrehajtásában.

Elvégzi a HM tárca éves kulturális mecenatúra pályázatának és a miniszter által alapított kulturális szakmai díjak odaítélésének feladatait.

Segíti a katonazenekarok, közművelődési könyvtárak, az MH katonai szervezetei közművelődéssel összefüggő szakmai tevékenységét (csapatművelődést).

Végzi a Honvéd Együttes fellépéseinek HM tárca szintű koordinálását.

Együttműködik a kulturális ágazat országos, megyei és helyi szervezeteivel.

Részt vesz a tárca és a Magyar Honvédség nemzetközi kulturális kapcsolatainak kiépítésében, ápolásában.

Rekreációs Alosztály:

Rekreációs Alosztály

A Rekreációs Alosztály végzi HM és az MH rekreációs szolgáltatásának koordinálását.

Ezen belül végzi a misszióból hazatérő katonák regeneráló pihentetésének, a HM és az MH szervezetei továbbképzéseinek, a repülő-hajózó és búvár állomány kondicionáló kiképzéseinek koordinálását, és MH szinten a rekreációs szolgáltatások szervezését.

A CLIMS (Katonai Szociális Intézmények Nemzetközi Szervezete) keretén belül 12 európai országgal együttműködve, külföldi egyéni és csoportos utazások szervezése is az Alosztály feladatkörébe tartozik.

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/rekreacios-alosztaly-scaled-700x500.jpg
Kiemelt Vendéglátást Biztosító Alosztály:

Kiemelt Vendéglátást Biztosító Alosztály

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/kiemelt-vendeglatast-biztosito-alosztaly-scaled-700x500.jpg

Az Alosztály egyik egységeként a Regiment étterem színvonalas catering szolgáltatással biztosítja a szolgálati és kereskedelmi rendezvényeket, étteremként pedig á la carte és napi menüvel várja vendégeit. Emellett az Alosztály feladatai közé tartozik 2015 óta a Sándor Palota ellátása, 2017 óta a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kávézójának üzemeltetése, valamint 2021 óta a Karmelita Kolostor ellátása, állami protokolláris étkeztetése is.

Támogató Alosztály:

Támogató Alosztály

A Támogató Alosztály fő feladata a Honvéd Kulturális Központ, a Stefánia Palota, Regiment Étterem, és a KORK-ok napi életéhez, valamint a rendezvények kiszolgálásához szükséges anyagok, eszközök, valamint a szállítási feladatok biztosítása.

Az Alosztály végzi az Igazgatóság munkatervezéssel kapcsolatos feladatait, valamint a hadműveleti, kiképzési és ügyviteli feladatait is ellátja.

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/tamogato-alosztaly-scaled-700x500.jpg

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.