Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ impozáns épületében elhelyezkedő Kiemelt Vendéglátási és Rekreációs Igazgatóság az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezeti eleme.

Az igazgatóság két területen szolgálja ki a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Magyar Honvédség személyi állományát. Egyrészről a Honvéd Kulturális Központban (Stefánia Palota) megrendezésre kerülő állami ünnepekhez, valamint a Budapesten elhelyezkedő katonai szervezetek szolgálati rendezvényeihez, továbbá civil rendezvényekhez kapcsolódó catering szolgáltatások biztosítása. A Honvéd Kulturális Központban működő Regiment étterem konyhája és kínálata méltán népszerű a vendégek körében.
Az Igazgatóság alárendeltségébe tartozik a Hotel Hadik katonai szálloda, amely magas színvonalon biztosítja a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség felsővezetői rendezvényeihez kapcsolódó szállodai szolgáltatásokat, többek között állófogadások helyszínét vagy szállást.
A Honvédelmi Miniszter és a Honvéd Vezérkar Főnökének engedélyével, illetve feladatszabása alapján a szakállomány feladatait nem csak a fent említett két helyszínen hajtja végre, hanem a külső helyszíneken megszervezett rendezvények biztosítási feladatait is magas színvonalon látja el.

Az Igazgatóság másik fő feladata egyfelől a HM-MH szintű regeneráló és rekreációs szolgáltatások koordinálása, valamint a tárca személyi állománya részére regeneráló és rekreációs szolgáltatások nyújtása. Ezek a feladatok két síkon, egyfelől a tevékenységet szervező-irányító Rekreációs Alosztály, valamint a konkrét végrehajtó Kiképzési Oktatási és Regeneráló Központok (KORK-ok) révén valósulnak meg. Az igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a misszióból hazatérő személyi állomány és a honvédelmi tárcánál szolgáló katonák egészségmegőrző, regeneráló pihentetésének megszervezésére. Az igazgatóság feladatkörébe tartozik továbbá a tárcánál szervezetten folyó katonai továbbképzési, kiképzési rendezvények férőhelyeinek tervezése, az elosztásának koordinálása is. Ennek keretében biztosítja a búvárok részére az előírt kondicionáló kiképzéseket is. A pihentetést végző KORK-ok színvonalas ellátást biztosítanak, a vendégközpontú szolgáltatások eredményeként népszerűek a személyi állomány körében. Az igazgatóság hajtja végre a fentieken túlmenően a Katonai Szociális Intézmények Nemzetközi Szervezetének keretein belüli üdültetések szervezését, illetve a szervezetben a Magyar Honvédség képviseletét.

Rekreációs Alosztály:

Rekreációs Alosztály

A Rekreációs Alosztály végzi HM és az MH rekreációs szolgáltatásának koordinálását.

Ezen belül végzi a misszióból hazatérő katonák regeneráló pihentetésének, a HM és az MH szervezetei továbbképzéseinek, a repülő-hajózó és búvár állomány kondicionáló kiképzéseinek koordinálását, és MH szinten a rekreációs szolgáltatások szervezését.

A CLIMS (Katonai Szociális Intézmények Nemzetközi Szervezete) keretén belül 12 európai országgal együttműködve, külföldi egyéni és csoportos utazások szervezése is az Alosztály feladatkörébe tartozik.

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/rekreacios-alosztaly-scaled-700x500.jpg
Kiemelt Vendéglátást Biztosító Alosztály:

Kiemelt Vendéglátást Biztosító Alosztály

https://bphkk.hu/wp-content/uploads/2023/02/kiemelt-vendeglatast-biztosito-alosztaly-scaled-700x500.jpg

Az Alosztály egyik egységeként a Regiment étterem színvonalas catering szolgáltatással biztosítja a szolgálati és kereskedelmi rendezvényeket, étteremként pedig á la carte és napi menüvel várja vendégeit.

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.