section-97f35cd

A Kulturális Alosztály feladatai

Az Alosztály közreműködik a Honvédelmi Minisztérium éves kulturális programtervének összeállításában.

Együttműködik a tárcával kulturális szakmai díjaival összefüggő feladatok végrehajtásában is.

Feladatai közé tartozik a HM kulturális mecenatúra pályázatainak kezelése is.

A Magyar Honvédség katonai szervezeteinek segítséget nyújt közművelődési tevékenységeik végrehajtásában; szakmai továbbképzéseik szervezésében is.

A Honvéd Együttes (Honvéd Férfikar, Magyar Nemzeti Táncegyüttes) fellépéseinek HM tárca szintű koordinálásával, valamint egyéb fellépők, műsorszámok szervezésével a csapatművelődést segíti.

Emellett kiemelt szerepe van a honvédségi közművelődési könyvtárak működésének koordinálásában, az itt dolgozó könyvtárosok továbbképzéseinek megszervezésében.

Jelentős szerepe van a kulturális ágazat országos, megyei és helyi szervezeteivel történő szakmai együttműködés megteremtésében.

A közművelődési tevékenységeket katonai zarándoklatok, ismeretterjesztő kirándulások, honismereti túrák szervezésével színesíti, egészíti ki.

Emellett szervez katonai témájú országos- és regionális programokat, honvédelmi vetélkedőket, előadóművészeti tehetségkutató versenyeket, konferenciákat, kiállításokat is, a honvédség és a társadalom kapcsolatát tovább erősítve.

Kiemelt feladatai közé tartozik a Debreceni Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál, illetve a regionális katonazenekari fesztiválok szervezése, közreműködnek a lebonyolításukban is. Ugyanígy kiemelt szerepük van a Nemzetközi Katonai Képzőművészeti Alkotótábor és a Vajai Honvéd Művésztelep szervezésében és lebonyolításában is.

Szintén kiemelt feladatuk a hadtudományok támogatásával az Euroatlanti Nyári Egyetem, valamint biztonságpolitikai előadások és konferenciák szervezése és lebonyolítása is.

section-8484847

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.