biztpol orosz-ukrán

Biztonságpolitikai előadás Jójárt Krisztián előadásában

Legutóbbi biztonságpolitikai előadásunk nagy sikerrel zajlott, melyet Jójárt Krisztián, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem,  Stratégiai Védelmi Kutatóintézet munkatársa vezetett. Pontos, tartalmas, minden részletre kitérő beszámolót hallhattunk, mely objektív képet adott a közelmúlt és a jelenkor helyzetéről.

Következő alkalommal 2023. április 13-án 17 órai kezdettel „Horvátország biztonság- és védelempolitikája” címmel hallgathatjuk meg Dr. Harangozó Dániel beszámolóját, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

map barabás

MAP - Barabás Mónika előadása

Barabás Mónika interaktív, kerekasztal-beszélgetés jellegű előadásából útmutatót kaphattunk arról, hogyan őrizhetjük meg szuverenitásunk, érvényesíthetjük érdekeinket az arany középút elve szerint. 

Érdemes kipróbálni egy tanácsolt módszert: próbáljunk meg magunkkal szemben elhagyni a felszólító módot, helyette használjunk tényszerű közléseket. Ne erősítsük magunkban, hogy mit „kell” tennünk, próbáljunk helyette kijelentő módban fogalmazni. 

„Korán kell kelnem” helyett használjuk a korán kelek kifejezést, „sokat kell dolgoznom” helyett a sokat dolgozom – ezáltal erősítve magunkban függetlenségünket.

csendül abba

Super Troupers - ABBA show

👏Teltházat, friss energiát és vidámságot hozott magával hétfő délután a Budapesti Operettszínház előadóművészeiként megismerkedett formáció, a Super Tropuers!
👏Az Abba legnépszerűbb dalait előadó énekesek közvetlenségükkel gyorsan belopták magukat a publikum szívébe. Előszeretettel kommunikáltak közönségükkel hol rövid, csattanós diskurzusok, hol mélyebb, személyesebb mondanivalóval bíró felvezető monológok formájában.
👏Köszönjük Nekik és Vendégeinknek is, hogy ilyen sikeressé és emlékezetessé tették "Csendül a nóta" című rendezvényünket!
valentin nap

Valentin nap a Regiment étteremben

Kedd este átjárta a szerelem a Regiment étterem falait! Frissen randevúzó párokat és egész életüket együtt töltött szépkorúakat is üdvözölhettünk teltházas rendezvényünkön. Flamish Péter gitárművésznek köszönjük a szívet-lelket átjáró dallamokat, a konyhának a kiváló összeállítást, Vendégeinknek pedig a bizalmat, hogy ismét minket választottak. Kis videós ízelítőnket a vacsoráról itt tekinthetik meg.

Mikulásnap a Stefánián

Mikulásnap a Stefánián

Nagyon jó hangulatban telt Mikulás napi rendezvényünk, ahol a gyerekek minden korcsoportja képviseltette magát a karon ülő babáktól kezdve a nagy kamaszokig.👶👦
A MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Budapesti Helyőrség Zenekarának képviselete fantasztikus összeállítással alapozta meg a hangulatot.🎼🎺
A színházban Kalap Jakab és a Kalamajka a kastélyban című műsorok szórakoztatták a kicsiket, de hasonló sikereket ért el a közönséget elvarázsoló 2. helyezett világbajnok bűvész, Nagy Molnár Dávid is.🎉🤹
A különböző kézműves foglalkozásokon is szívesen alkottak a kicsik, valamint a saját készítésű portékákat kínáló kirakodóvásár is sokakat vonzott.🧸🍭
A legnagyobb örömöt azonban legtöbb gyerkőc számára a Mikulással való személyes találkozás és beszélgetés jelentette.🎅🤗
Workshop - adventi készülődés

Workshop - adventi készülődés

Nagy sikernek örvendett idei utolsó, advent tematikájú workshopunk. Köszönjük a nagy érdeklődést! Jövőre is várjuk Önöket kézműves foglalkozásinkra!

Herbélyné kiáll

Herbélyné kiállítás

2022. szeptember 7-én nyílt meg Herbélyné Eleonóra kiállítása, amit Szikszai Sándor akvarellista, kurátor, a Nemzetközi Akvarell Szövetség országvezetõje nyitott meg. Beszédében Szikszai Sándor méltatta Herbélyné - egykori tanítványa - munkásságát, mérnöki precizitású hozzáállását a festészethez.

A kiállítás szeptember 21-ig még megtekinthetõ a Caffé Galériában, a Honvéd Kulturális Központ nyitvatartásával megegyezõen. Várunk mindenkit szeretettel!
Fotó: Bertalan István

Kertbarát kiáll

Kertbarát kiállítás

Nagy sikernek örvendett szezonnyitó rendezvényünk, az idén 50 éves jubileumát ünneplõ Honvéd Kertbarát Tagozat által megrendezett "Termény- és termékbemutató kiállítás".

A kiállítás a Honvéd Kertbarát Tagozat mellett a Budapesti Kertbarátok Szövetsége, valamint Pest megyei szervezetek együttmûködésével jött létre.
Fotó: Bertalan István

Protokoll desszert verseny

Protokoll desszert verseny

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány idén egy különleges desszertpályázatot hirdetett. A döntõre a Stefánia Palotában került sor, amelyen az MH BHD KRI Kiemelt Vendéglátást Biztosító Alosztály munkatársai is részt vettek.

Lukács Péter cukrász és Balázs Gergõ séf rumos dió málnavariációkkal és akácmézes citrom sorbet-vel ízesített tányérdesszertjét különdíjjal jutalmazta a zsûri.

A rendezvényen mások mellett Zsiga Tamás, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelõs helyettes államtitkára mondott köszöntõbeszédet. Az eseményen részt vett Mudra József ezredes, az MH BHD dandárparancsnoka is, aki a Dandár által felajánlott díjat adta át.
Fotó: Bertalan István

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.