Rendeltetés

Rendeltetés

A Dandár alaprendeltetési feladatai közé tartozik a Honvédelmi Minisztérium és a katonai felső vezetés részére a híradó, informatikai és elektronikus információvédelmi szolgáltatások, illetve azok technikai feltételeinek biztosítása. Ezen felül a Sándor-palota protokolláris őrzése, a Szent Korona protokolláris és biztonsági őrzés-védelme, a különböző szintű nemzeti, állami, katonai rendezvények protokolláris, díszelgő és katonazenekari feladatainak végrehajtása is a mindennapi tevékenység része, csak úgy, mint a Miniszterelnöki Hivatal élelmezési ellátása, a Honvédelmi Minisztérium, valamint az ellátásra utalt katonai szervezetek logisztikai támogatása, illetve rekreációs és kulturális szakfeladatok ellátása. Az MH BHD végzi továbbá a HM és az MHP vezető állománya fogadásainak, valamint külföldi utazásainak protokolláris kiszolgálását, illetve nemzetközi utazásszervezési feladatokat.

Csapatünnep

Csapatünnep

Június 25. A dandár alapítása Mária Terézia magyar királynővé koronázásának eseményéhez, egyben a királynő által alapított 32. Gyalogezred jogelődjéhez, a Ghymesi Forgách Ignác grófról elnevezett Forgách ezred megalakításához kötődik.

Kapcsolat

1143 Budapest, Stefánia út 34-36.

Postacím: 1438 Budapest, Pf. 552

Porta tel.: 06 1 460-0796Porta HM-tel.: 26-424

Bemutatkozás

A Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ impozáns épületében elhelyezkedő Kulturális és Rekreációs Igazgatóság az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezeti eleme. Alaprendeltetése szerint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek protokolláris, szolgálati és szabadidős kulturális rendezvényeinek szervezését, lebonyolítását végzi. A honvédség személyi állománya és szervezetei részére a rekreációs pihenést, a katonai kiképzési, oktatási célú rendezvényeket koordinálja, valamint a regeneráló pihenést biztosítja Erdőbénye, Buják és Mályi KORK-okban. .

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.