Rendeltetés

Rendeltetés

A Dandár alaprendeltetési feladatai közé tartozik a Honvédelmi Minisztérium és a katonai felső vezetés részére a híradó, informatikai és elektronikus információvédelmi szolgáltatások, illetve azok technikai feltételeinek biztosítása. Ezen felül a Sándor-palota protokolláris őrzése, a Szent Korona protokolláris és biztonsági őrzés-védelme, a különböző szintű nemzeti, állami, katonai rendezvények protokolláris, díszelgő és katonazenekari feladatainak végrehajtása is a mindennapi tevékenység része, csak úgy, mint a Miniszterelnöki Hivatal élelmezési ellátása, a Honvédelmi Minisztérium, valamint az ellátásra utalt katonai szervezetek logisztikai támogatása, illetve rekreációs és kulturális szakfeladatok ellátása. Az MH BHD végzi továbbá a HM és az MHP vezető állománya fogadásainak, valamint külföldi utazásainak protokolláris kiszolgálását, illetve nemzetközi utazásszervezési feladatokat.

Csapatünnep

Csapatünnep

Június 25. A dandár alapítása Mária Terézia magyar királynővé koronázásának eseményéhez, egyben a királynő által alapított 32. Gyalogezred jogelődjéhez, a Ghymesi Forgách Ignác grófról elnevezett Forgách ezred megalakításához kötődik.

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.